fbpx

Hoe eenvoudig de vraag ‘wat wil je later worden?’ vroeger was, zo lastig lijkt de vraag ‘past mijn werk bij mij?’ nu. Daarom hebben we de volgende 3 vragen geformuleerd zodat jij inzicht krijgt in jouw persoonlijkheid, je talenten en je waarden & ambities. Een snelle methode om te checken of jouw werk bij je past. Dat is handig voor nu én voor later.

Past mijn werk nog bij mij1. Wie ben ik?

Laten we beginnen bij jou. Voordat je kunt beoordelen of je werk bij je past, is het namelijk belangrijk om te weten wie jij bent. Want, zeg eens eerlijk, wie ben jij nu écht? Voor het antwoord zal je verder moeten kijken dan je demografische of uiterlijke kenmerken en dieper op je persoonlijkheid in moeten gaan. Dit vergt zelfkennis en het is aan te raden om hulp van anderen in te schakelen om een objectief antwoord te formuleren. Lukt dit niet? Vraag jezelf dan af hoe anderen jou zullen omschrijven als persoon. Daarnaast helpt het om jezelf te spiegelen aan anderen. Neem bijvoorbeeld je huidige werkomgeving; wat maakt jou uniek ten opzichte van je collega’s? En, welke rol neem jij aan binnen het team? Ben je juist een pionier die altijd met de ideeën komt of bewaak je als een verankeraar juist de structuur binnen de organisatie?

2. Wat kan ik?

Om je werk uit te voeren beschik je uiteraard over de nodige kennis, maar dat hoeft niet automatisch te betekenen dat dit ook overeen komt met je talenten. Door de vraag ‘wat kan ik?’ te beantwoorden breng je je sterke punten en talenten in kaart. Noteer allereerst de meest belangrijke en opvallende vaardigheden waarover jij beschikt. Ga bijvoorbeeld eens na, waar anderen jou vaak voor inschakelen. Of kijk eens naar je CV, waar ben je binnen je carrière trots op? Het is het belangrijk dat je ook daadwerkelijk op je talenten wordt ingezet binnen je werk. Dit maakt je gelukkiger, effectiever en productiever!

3. Wat wil ik in mij carrière?

Wanneer je iets goed kan, hoeft dat nog niet te betekenen dat dit bij je past. Het is daarom belangrijk om te weten waar je op werkgebied gelukkig van wordt. Wat zijn bijvoorbeeld jouw motivaties om te werken? En als je naar de toekomst kijkt, waar zie je jezelf over 5 jaar? Kortom wat zijn jouw waarden & ambities binnen je werk.

En nu?

Als je vervolgens antwoord hebt gegeven op bovenstaande vragen is het tijd om te kijken of er overlap ontstaat. Waar kruisen jouw persoonlijkheid, jouw talent en jouw waarden & ambities elkaar? Dit vormt een blauwdruk voor jouw droombaan en maakt het makkelijk om antwoord te geven op je vraag ‘past mijn werk bij mij?’.

Moeite met het beantwoorden van deze vragen? Het Octogram bied je de mogelijkheid om online, snel en eenvoudig jouw talenten en sterke punten in kaart te brengen. Je ontvangt direct een uitgebreid rapport met jouw voorkeursrollen en tips op maat. Binnen het Octogram zijn er 8 rollen waar je op beoordeeld wordt. Ben jij de pionier, de verankeraar, de presteerder, de strateeg, de verankeraar, de analyticus, de teamspeler of juist de helper? Lees hier meer over het Octogram.

Leave a Reply

Online Talent Manager
Graaf Engelbertlaan 75
4837 DS Breda

T: 076 523 2850
E: info@onlinetalentmanager.com